Hvorfor skal jeg vælge et bæredygtigt møbel?

Du kan gøre en stor forskel for klimaet, dit eget indeklima, miljøet og for de medarbejdere som har produceret dit møbel, hvis du vælger et bæredygtigt møbel frem for et møbel som ikke er bæredygtigt.

En af de største klimasyndere er den CO-udledning som er indlejret i produkter, og derfor giver det god mening at vælge et produkt, som er lavet af genbrugs- eller overskudsmaterialer, fordi man på den måde ikke udleder CO2 til at fremstille nye materialer. Dog skal man også være opmærksom på den CO2-udledning, som udledes under produktionen, transporten og brugen af produktet, og hvor lang tid produktet kan holde inden det skal repareres eller udskiftes og om produktet kan indgå i produktionen af nye tilsvarende eller andre produkter.  

Det er også vigtigt at vælge et møbel som er med til at give dig et godt indeklima. I forvejen er luften i dit hus i gennemsnit 4 gange dårligere end udeluften. Vælg derfor gerne produkter, som er behandlet med naturlige overfladebehandlinger som voks og naturlige olier, og produkter som ikke anvender fx lim eller anden kemi mm. som afgasser til dit hjem.

Hvis du vælger et møbel som er lavet af genbrugs- eller overskudsmaterialer, så undgår du også at der fx skal plantes nye træer eller udvindes nye materialer som marmor eller lignende fra jorden, og dermed kan et større areal gå til ren natur og skabe en større biodiversitet.