Stories

Nikolaj Thrane Carlsen (arkitekt og medstifter af Ideal)

Nikolaj Thrane Carlsen

"Arkitektur og design er for mig: Bæredygtig udvikling, der kan løse vores fremtidige klima-, sociale og miljømæssige problemer, hvor æstetikken samtidig er i fokus."

Jeg arbejder i krydsfeltet mellem design og arkitektur med fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi. Jeg skaber håndværk af høj kvalitet og æstetiske møbler og indretning, der arbejder med bæredygtige materialer. Min tilgang til designprocessen er eksperimenterende og styret af nysgerrighed. Jeg interesserer sig for de oversete kvaliteter ved naturlige materialer og forvandler blandt andet tang og fiskeskind til nye bæredygtige materialer, som han bruger i møbler og boligindretning. Jeg er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen i København 2017 med det prisvindende projekt The Coastal Furniture – en loungestol inspireret af traditionelle tangtage i Læsø, Danmark.

 

 

 

 Kristian Henriksen (direktør og medstifter af Ideal)

 "Jeg trådte mine barnesko i min fars snedkerværksted som ung dreng. Sidenhen arbejdede jeg med grøn omstilling af virksomheder, og vendte tilbage rødderne for at være med til ændre den måde vi producerer på. Det er megafedt fx at se et gammelt bord blive til et nyt bæredygtigt designmøbel. Jeg elsker hvert et minut."

Jeg elsker en god udfordring og er ikke bange for at smøge ærmerne op, når det gælder om at nå i mål med et projekt. Jeg elsker også at se resultatet af et nyt flot møbel, som lever op til alle mine egne høje forventninger, og når jeg ved at kvaliteten er helt i top. Noget af det bedste jeg ved ved mit arbejde er at være med til at lykkes med at skabe noget nyt fra noget gammelt som fx et gammelt spisebord, som ellers skulle have været smidt på genbrugspladsen og knust til spånplader. Og skabe noget som jeg selv ville være glad for at have til at stå i mit eget hjem. Og jeg elsker også at køre hånden henover et nyt færdigt møbel og mærke den taktile og sanselige fornemmelse et flot pudset, slebet og olieret møbel giver. Det giver en form for lykke.